Close

FjoerToer 2017

Fjoertoer betekent: lopen langs vuur en licht. FjoerToer Egmond, laat op de avond, met in mijn kielzog cameraman Danny Zwart en toprunner Emeline Bernier. De stevige livemuziek op het plein en de onverwachte kletterende hagel, maken de interviewtjes niet eenvoudig. De laatste lopers komen van het strand, zij hebben hun vele kilometers achter de rug en zijn hard toe aan een stoel en een borrel maar worden door mij bij hun kleurig verlichte capuchonnetjes gevat. Ik bof met allemaal blije mensen met rode wangen en iedereen wil graag vertellen. Het is mijn eerste live tv-ervaring, spannende zaken, kan ik je vertellen. Om te beginnen is het een werkje om de camera en runner niet kwijt te raken in de menigte. Daarnaast moet secuur de richtmicrofoon heen en weer naar de juiste mond. Dan nog de vragen smeden, goed luisteren en met één oog alvast de volgende mogelijk aanspreekbare voorbijganger in het vizier krijgen. Want live is…live.
De volgende dag ontvang ik een telefoontje van mijn moeder: ‘Ik ben heel lang opgebleven om je te zien’. Ik: ‘Jee mam, echt? En wat vond je?’ Ma: ‘Je haar zat zo leuk.’

© 2023 Marion van Dam | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.